Spamhaus.org
Firmanett selger publiseringsløsninger. Har du noen gang sendt en mail til dem og kommet frem? Nå er det blitt umulig for meg.
Først ble alle mailer returnert fordi jeg hadde firmablogg-URL-en i signaturen min. Men da jeg fjernet denne URL-en klarte jeg å nå frem for noen uker siden.
Så opplever jeg at mitt firmadomene Webkommunikasjon.no er blitt lagt i spamfilteret fra Spamhaus.org. Også denne adressen har jeg i signaturen på mailer jeg sender. Det er åpenbart at Spamhaus.org må være helt useriøse, man fristes nesten til å si tyrkiske.
Naiv og optimistisk som jeg er, fjernet jeg også denne URL-en fra signaturen min og sender en ny mail. Nå kunne de da ikke nekte mine mailer å havne i Firmanett-supportens innboks?
Men nå kommer det som tar kaka: Også denne mailen kommer i retur, og denne gang er beskjeden fra den såkalte antispamorganisjonen Spamhaus.org at domenet Skramstad.no er svartelistet. Dette er meldingen:
Dette betyr at jeg ikke kan sende mail i det hele tatt til Firmanett fra min hjemme-PC. Firmanett er den eneste norske bedriften som mener at mine domener skal svartelistes. Jeg har heller aldri opplevd at utenlandske firmaet definerer mailer fra meg som spam.
Litt søking i Google viser at det er flere som ikke har så veldig stor respekt for Spamhaus.org.
Har du hatt problemer med å sende mail til Firmanett? Eller har du vært borti Spamhaus.org?
Først ble alle mailer returnert fordi jeg hadde firmablogg-URL-en i signaturen min. Men da jeg fjernet denne URL-en klarte jeg å nå frem for noen uker siden.
Så opplever jeg at mitt firmadomene Webkommunikasjon.no er blitt lagt i spamfilteret fra Spamhaus.org. Også denne adressen har jeg i signaturen på mailer jeg sender. Det er åpenbart at Spamhaus.org må være helt useriøse, man fristes nesten til å si tyrkiske.
Naiv og optimistisk som jeg er, fjernet jeg også denne URL-en fra signaturen min og sender en ny mail. Nå kunne de da ikke nekte mine mailer å havne i Firmanett-supportens innboks?
Men nå kommer det som tar kaka: Også denne mailen kommer i retur, og denne gang er beskjeden fra den såkalte antispamorganisjonen Spamhaus.org at domenet Skramstad.no er svartelistet. Dette er meldingen:
This message was created automatically by mail delivery software.
A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:
support@firmanett.no
SMTP error from remote mail server after end of data:
host antispam.firmanett.no [195.18.130.36]: 550 5.7.1 black listed URL host skramstad.no by .sbl-xbl.spamhaus.org
Dette betyr at jeg ikke kan sende mail i det hele tatt til Firmanett fra min hjemme-PC. Firmanett er den eneste norske bedriften som mener at mine domener skal svartelistes. Jeg har heller aldri opplevd at utenlandske firmaet definerer mailer fra meg som spam.
Litt søking i Google viser at det er flere som ikke har så veldig stor respekt for Spamhaus.org.
Har du hatt problemer med å sende mail til Firmanett? Eller har du vært borti Spamhaus.org?


3 Comments:
Det har ikke falt deg inn at Spamhaus.org har rett? Hvis du hadde besøkt Spamhaus.org og gjort et oppslag på din IP, så hadde du funnet at IP-en er blokkert pga phishing. Problemet ditt er at du ikke har en privat IP-adressen, men deler den mange andre nettsteder - i denne saken var det www.krfaksvaag.no som har blitt hacket og misbrukt til phishing ... Når ISP-en din har ryddet opp (etter at du har sagt fra?) så kan ISP-en si fra til SpamHaus så IP-en fjernes fra SBL-listen.
Mvh Hans Nordhaug
By
hansfn, at 19.9.07
hansfn: takk for oppklaringen. det falt meg ikke inn at spamhaus hadde rett i at mine domener skulle svartelistes, men jeg skjønner jo nå at jeg deler nabolag med andre som fortjener svartelisting. jetg har faktisk vært inne på spamhaus.org, men de har ikke laget sidene sine for vanlige brukere, så etter 50 klikk hit og dit og mail som de ikke besvarer (fordi de får så mange), så ga jeg opp det. For dem som er godt inne i ISP og IP og SBL kan det kanskje synes merkelig at ikke alle er eksprter på slikt, men slik er det altså. det er allikevel påfallende at det bare er Firmanett som blokkerer mine mailer. jeg venter nå på at du eller noen andre skal skrive er blogginnlegg eller en nettside om "slik sjekker du hvorfor du er svartelistet" - laget for normale brukere
By
per-erik, at 19.9.07
Uniweb har tatt tak i saken. den forventes løst snart.
By
per-erik, at 20.9.07
Legg inn en kommentar
Links to this post:
Opprett en kobling
<< Home